Nieuws & updates
Terug naar overzicht

Leidinggeven vraagt om maatwerk. Wat als aansturing voor de ene medewerker past, is voor de andere medewerker frustrerend. De kunst van leidinggeven is om iedereen precies die ondersteuning of sturing te geven die nodig is. Met de 'skill-will'-matrix kun je medewerkers indelen naar hun behoefte aan leiderschap en kunnen managers een passende leiderschapsstijl kiezen voor elk van hun medewerkers.

In onze training Situationeel leidinggeven beginnen we met een zelftest voor alle deelnemende leidinggevenden. Wat is mijn voorkeursstijl? Daarna bekijken we de medewerkers in het eigen team. Welke stijl van leidinggeven past bij welke collega? Deze eerste inzichten zijn de basis voor de leerdoelen van de deelnemers voor deze dag. 

Vervolgens gaan we namelijk daadwerkelijk aan de slag met de vier leidersschapsstijlen. Deelnemers leren wat de verschillende stijlen inhouden en passen die ook daadwerkelijk toe tijdens de training. Hiermee kiest de leidinggevende telkens de leiderschapsstijl die het best past bij de situatie, waarmee je uiteindelijk de beste resultaten bereikt.

De training Situationeel leidinggeven wordt gegeven voor groepen van 8 tot 12 deelnemers met één trainer. De training duurt één dag. Van tevoren wordt deelnemers gevraagd de theorie door te lezen.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.