Training en coaching

Management development en persoonlijke ontwikkeling

Effectief gedrag bevordert betere prestaties van medewerkers, teams en uiteindelijk jullie organisatie. Soms is daar een gedragsverandering voor nodig. Training en coaching helpt daarbij. Wij van EVZ verzorgen training en coaching op managementniveau en voor medewerkers (persoonlijke ontwikkeling).

Training en coaching is maatwerk

Wat de een als moeilijk ervaart, ervaart de ander als makkelijk en andersom. Dat is ook de reden waarom onze trainingen altijd op maat worden ontwikkeld. We kijken samen wat de behoeften zijn binnen jullie organisatie als het gaat om ontwikkeling en/of gedragsverandering.

Daarna bepalen we welke interventie(s) we het beste kunnen inzetten. Mogelijke trainingsonderwerpen zijn:

  • HR-cyclus en het beoordelen en voeren van effectieve functioneringsgesprekken;
  • situationeel leidinggeven;
  • omgaan met weerstand;
  • geven en ontvangen van feedback;
  • voeren van slechtnieuws- of correctiegesprekken;
  • het maken van SM(W)ART afspraken;
  • effectiviteitsverbetering van HR;
  • persoonlijke effectiviteit;
  • toekomstsessie.

Neem direct contact op

Maatwerk

Trainingen en coaching specifiek afgestemd op de ontwikkelingsbehoeften binnen jullie organisatie. 

Prikkelend programma

We zorgen altijd voor een afwisselend, praktisch en interactief programma.

Kalibratiesessies mogelijk

Kalibratiesessies bevorderen het gezamenlijke normgevoel en bieden handvatten voor uitgebalanceerd en uitlegbaar beoordelen.

Kennis en vaardigheden voor nu en in de toekomst

Bij onze trainingen en coaching zorgen we voor een veilige leeromgeving met een afwisselend, praktisch en interactief programma. Daarbij leggen we de nadruk op het borgen van de opgedane kennis en vaardigheden en het toepassen hiervan in de dagelijkse praktijk.

Intervisie- en kalibratiesessies

Om de trainingsopbrengsten te borgen, is het mogelijk om intervisie- of kalibratiesessies te verzorgen. Met intervisie kun je, met vakgenoten samen, leren en vooruitkomen in professionaliteit. Intervisie kan worden toegepast bij organisatieveranderingen en bij de implementatie van nieuwe werkwijzen of rollen. Ook past intervisie prima in een management-development-programma. Kalibratiesessies bevorderen het gezamenlijke normgevoel en bieden handvatten voor uitgebalanceerd en uitlegbaar beoordelen.

Met onze deskundigheid op het gebied van het stimuleren en bevorderen van nieuw gedrag, kunnen deelnemers tot effectief gedrag komen.