Cultuur-ontwikkeltraject

Een cultuur die past bij je organisatie

De identiteit van jullie organisatie uit zich in het gedrag van je medewerkers. De normen en (kern)waarden vormen de cultuur van jullie organisatie. Wij van EVZ helpen jullie een organisatiecultuur te ontwikkelen die past.

Cultuur-ontwikkeltraject op maat

Een cultuur-ontwikkeltraject is altijd maatwerk. We zorgen voor een aanpak die aansluit op de specifieke behoefte van jullie organisatie. Deze aanpak is altijd interactief en voorzien van verrassende, interactieve werkvormen. We zetten samen stappen in de gewenste richting. De beweging is in gang gezet.

Neem direct contact op

Maatwerk

Onze aanpak sluit naadloos aan bij de specifieke behoefte van jullie organisatie.

Interactief

Door interactieve sessies zorgen we voor bewustwording en beweging in de gewenste richting. 

Blijvend resultaat

Met prikkelende sessies zorgen we ervoor dat wat er is ontstaan, ook wordt behouden. 

Cultuur-ontwikkeltraject: zo pakken we dat aan

Hoewel het bij een cultuur-ontwikkeltraject altijd gaat om maatwerk, onderscheiden we wel stappen die we vaak doorlopen tijdens zo’n traject. Dat zijn de volgende:

  • We onderzoeken de huidige en gewenste situatie op het gebied van cultuur en/of organisatiecompetenties. Dat kan bijvoorbeeld door middel van interactieve bijeenkomsten of een enquête onder medewerkers.
  • We verzorgen focussessies ter verdieping in specifieke thema’s.
  • We verzorgen managementtraining in het sturen op resultaat en gewenst gedrag. Ook kunnen we training geven in bijvoorbeeld situationeel leiderschap.
  • We zorgen voor een traject om medewerkers in beweging te krijgen op team- en organisatieniveau. Interactieve sessies brengen bewustwording en zorgen voor eerste stappen in de gewenste richting.
  • We verzorgen prikkelende sessies om dat wat er is ontstaan, ook te behouden. Eventueel ondersteund door teamcoaching en/of Deep Democracy.
  • We helpen jullie de veranderingen of het gewenst gedrag op te nemen in de HR-cyclus. Zo wordt sturen op gewenst gedrag vanzelfsprekend.

Wij helpen je om in beweging te komen. Beweging is het begin van verandering naar een organisatiecultuur die bijdraagt aan de prestaties van jullie organisatie.