Ontwikkel- en selectieassessment

Ontwikkel- en selectieassessment en competentieanalyse

Ontwikkel- en selectieassessments van EVZ geven inzicht in het effectief en ineffectief gedrag van medewerkers en welke waarden en motivatie daaraan ten grondslag liggen. Daarmee bieden we een gedegen basis voor competentieontwikkeling.

De Fitch-methode

Voor onze ontwikkel- en selectieassessments maken we gebruik van de Fitch-methode, om daarmee te kijken in hoeverre een (potentiële) medewerker matcht met de functie en inzicht te krijgen in competenties die nog kunnen worden ontwikkeld. Fitch staat voor Fit en Match. Het Fitch profiel van de medewerker kan gematcht worden met het Fitch-profiel van een functie. Een Fitch-assessment kan worden ingezet:

Meer over de Fitch-methode

Neem direct contact op

Fitch-methode

We maken gebruik van Fitch-profielen om te kijken in hoeverre een (potentiële) medewerker bij een functie past. 

Inzicht

Jullie krijgen inzicht in de aanwezige en de te ontwikkelen competenties van (potentiële) medewerkers. 

Online assessment

We voeren een online assessment uit dat (potentiële) medewerkers kunnen invullen wanneer dat hen uitkomt. 

Ontwikkel- en selectieassessment: zo pakken we dat aan

Met een Fitch-assessment krijgen jullie inzichtelijk welke competenties en vaardigheden nodig zijn voor een specifieke functie, welke competenties aanwezig zijn en welke nog te ontwikkelen zijn bij (potentiële) medewerkers. Dat doen we door middel van de volgende stappen:

  • We werken een Fitch-competentieprofiel uit.
  • We voeren een online assessment uit. (Potentiële) medewerkers kunnen dit overal en op elk gewenst moment invullen.
  • We koppelen de kwaliteiten, kwetsbaarheden en het ontwikkelpotentieel, desgewenst in relatie tot een specifieke functie, terug in een rapportage en een persoonlijk gesprek.

Advies na het ontwikkel- en selectieassessment

Met een ontwikkel- en selectieassessment, een competentieanalyse kom je erachter in welke richting een medewerker zich kan ontwikkelen om een functie succesvol(ler) uit te voeren. Je krijgt een helder beeld van in hoeverre een kandidaat bij de functie past en/of waar competentieontwikkeling noodzakelijk en kansrijk is.