Nieuws & updates
Terug naar overzicht

De kunst van het leidinggeven is om iedereen precies die ondersteuning of sturing te geven die nodig is. Veel leidinggevenden geven te veel leiding of laten hun medewerkers juist aan hun lot over. Met de 'skill-will'-matrix kun je mensen indelen naar hun niveau van taakvolwassenheid. Daardoor kunnen managers een passende leiderschapsstijl kiezen: corrigeren, coachen, instrueren, delegeren.

In de training situationeel leidinggeven leer je in een dag de essenties van het model van situationeel leidinggeven en gaan we daadwerkelijk aan de slag met de vier leidersschapsstijlen. Je ontdekt je eigen voorkeursstijl, leert een passende stijl kiezen en gaat deze daadwerkelijk in de praktijk toepassen. Dit doen we aan de hand van de 'skill-will' matrix: Heeft de medewerker de skills? En is de medewerker gemotiveerd? Dit combineren we met het aansturen van medewerkers gericht op de taak of inhoud en/of het sturen van medewerkers op hun persoonlijke ontwikkeling of motivatie. Hiermee kies je telkens de leiderschapsstijl die het best past bij de situatie, waarmee je uiteindelijk de beste resultaten bereikt.

De training situationeel leidinggeven wordt gegeven voor groepen van 8 tot 12 deelnemers met 1 trainer. De training duurt 1 dag. Van te voren wordt deelnemers gevraagd de theorie door te lezen.