Nieuws & updates
Terug naar overzicht

Dienen de financiële moeilijkheden zich aan en zijn de vaste kosten niet meer afgestemd op de gekrompen inkomsten? Kostenbesparing is onoverkomelijk en het besparen op personeelskosten is een optie, maar is dit de juiste oplossing en waar moet je rekening mee houden? We ondersteunen jullie ook bij dit soort vragen.

Voor veel organisaties brengt de coronacrisis veranderingen en uitdagingen. Afgelopen maanden bleek dat bedrijven behoorlijk wendbaar zijn en iedereen lijkt inmiddels gewend te zijn aan het werken in andere omstandigheden en met andere omgangsvormen. Maar veel organisaties zien de omzet  dalen. De overheid springt bij met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en andere financiële regelingen. Maar wat als dit niet voldoende is om als bedrijf financieel gezond te blijven?

Wij ondersteunen organisaties in het vinden van de passende oplossing. We begeleiden bij het maken van de juiste keuzes, bedenken samen uitgangspunten aansluitend op de ambities en doelstellingen en geven praktische adviezen over de toekomstige organisatie-inrichting. Dat kan gaan over inkrimping, maar ook over een transformatie van de organisatie naar een andere dienstverlening of productaanbod.

Vanuit onze ervaring in organisatie-inrichting en reorganisaties kunnen we begeleiden in het reorganisatieproces. We ondersteunen bij de concrete uitwerking van de organisatie-inrichting, bijvoorbeeld bij het maken van een organisatieblauwdruk en benodigde functieomschrijvingen, door het opstellen van (sociaal) beleid en het begeleiden bij de overgang van oud naar nieuw.

Ben je benieuwd naar de verschillende manieren waarop wij ondersteuning kunnen bieden, neem gerust contact met ons op.