Nieuws & updates
Terug naar overzicht

EVZ beschikt over een database met de salarisgegevens van ruim 200 bedrijven, waarbij de salarissystemen zijn onderbouwd met de ORBA-methode van functiewaardering. Daarmee hebben we een betrouwbare ‘meetlat’ om de salarisniveaus van functies objectief te vergelijken. Deze keer: de Productmanager.

Deze Productmanager is gepositioneerd binnen een internationaal georiënteerde A-label-levensmiddelenproducent. Hij werkt binnen de afdeling Sales & Marketing en vormt samen met twee collega’s het productmanagementteam. De functiehouder is verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van een assortiment en positionering daarvan in de markt, teneinde te borgen dat sales in staat is de gestelde afzet te realiseren. Hiertoe zijn de ontwikkelingen in de markt en bij de klanten (vraag- en aanbodkant) in kaart gebracht en vertaald naar besluitvormingsinformatie en na fiattering vertaald naar (consequenties voor) het bestaande assortiment. Marktgegevens zijn omgevormd naar scenario’s voor het marketing- en salesplan voor de middellange termijn, voor de onderscheiden PMC’s, met bijbehorende implementatiestrategie om de beoogde effectiviteitsverbetering extern ‘herkend’ en intern ‘gedragen’ te krijgen. Door management gemaakte keuzes zijn vertaald naar en vormgegeven in concrete marktontwikkelings- en marktbewerkingsactiviteiten, als basis voor sales bij het benaderen (werven/binden/onderhouden) van (potentiële) klanten en het versterken van merk en reputatie met de juiste propositie. Product- en conceptintroducties zijn zodanig begeleid en gecoördineerd, gebruikmakend van de diverse interne specialisten, dat op tijd en binnen budget een product of concept wordt gelanceerd.

Deze functie vraagt om een HBO/WO-werk- en denkniveau (marketingrichting) en relevante werkervaring binnen een FMCG-omgeving. Op basis van bovenstaande typering is het niveau van de functie ca. 225 – 235 punten ORBA.

Wanneer we uitgaan van de mediaan (50% van de bedrijven in de database betaalt minder en 50% van de bedrijven in de database betaalt meer), dan betaalt de BV Nederland voor deze functie een maximumsalaris van € 4721,- euro per maand (inclusief eventuele 13e maand, vakantietoeslag en op basis van 40 uur per week, 25 vakantie- en 13 ATV-dagen).

Wil je de salarissen die je betaalt ook langs de ‘meetlat’, of meer informatie over een marktconform beloningsbeleid? Neem dan contact met ons op.