Nieuws & updates
Terug naar overzicht

EVZ voert regelmatig benchmarks uit; voor individuele functies, voor een hele organisatie of branche. We delen deze week de benchmark van de HR-adviseur met je.

De HR-adviseur bij een bedrijfs(onderdeel) of vestiging past zelfstandig de personeelsinstrumenten toe, binnen de kaders van wet- en regelgeving en het geformuleerde HR-beleid. Hij/zij adviseert de manager HR over aanpassingen van het bestaande HR-beleid en werkt gefiatteerd beleid verder uit. Ook zorgt hij/zij voor de in- en externe informatievoorziening van HR-zaken en voert de personeelsadministratie uit. De uitvoering van het HR-beleid ligt vooral bij het lijnmanagement. De functie vraagt om hbo-werk- en denkniveau.

Voor een goede vergelijking met onze benchmarkdatabase kennen we IFA-punten toe aan een functie; op basis van bovenstaande typering tussen de 380-400 punten IFA. Andere kenmerken van de beloning zijn:

  • 12 betaalperiodes per jaar (maandloon);
  • geen vaste eindejaarsuitkering en/of extra periode (bijv. 13e maand);
  • 25 vakantiedagen;
  • arbeidsduur van 38 uur per week;
  • geen atv/adv.

Als we uitgaan van de mediaan (50% van de bedrijven in de database betaalt meer, 50% betaalt minder), betaalt de BV Nederland voor betreffende functie op basis van de genoemde beloningsgrondslagen een maximumsalaris van € 4.550 op maandbasis.