Nieuws & updates
Terug naar overzicht

Woningcorporaties blij met onze bedrijfskundige insteek en praktische tools

"De huidige technologische ontwikkelingen in de branche hebben invloed op de toekomstige formatie. Sommige taken en banen zullen verdwijnen, tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe taken en banen.", aldus Aedes, de landelijke branchevereniging van woningcorporaties. Strategische Personeelsplanning (SPP) kan helpen een en ander in kaart te brengen, en daarom is het vanuit de Cao Woondiensten ook verplicht om tweejaarlijks een SPP uit te voeren. Aedes heeft EVZ dan ook gevraagd om een variant op de training Strategische Personeelsplanning te ontwikkelen, toegespitst op woningcorporaties.

Deze training, vijf dagdelen verspreid over enkele weken, hebben we inmiddels enkele malen gegeven. De insteek is bedrijfskundig, en diverse disciplines zijn erbij betrokken: HR, finance, management. De deelnemers gaan tijdens de training aan de slag met hun eigen bedrijf, zodat ze na de training al een aardig inzicht hebben. EVZ biedt daarbij handige (Excel-)'tools' en ondersteuning, ook tussen de trainingsdagen door.

Spelen er binnen jouw bedrijf of branche SPP-vraagstukken die beantwoord kunnen worden door een goede analyse? Vraag ons eens naar de mogelijkheden van een training of workshop, eventueel op maat, of andere vormen van ondersteuning.