Trainee organisatieadvies

Als trainee bij EVZ ga je samen met een collega aan de slag voor diverse bedrijven en organisaties in verschillende sectoren. Denk aan bijvoorbeeld woningbouwcorporaties, branche- en beroepsverenigingen, voedingsmiddelenindustrie, musea, productiebedrijven, retailers, evenementenorganisaties en nog veel meer. Je pakt onder begeleiding van een collega vraagstukken op bij onze klanten op het gebied van organisatie-inrichting en HR, waarbij je zelf concept- of deeladviezen uitwerkt. Om klanten hier zo goed mogelijk bij te helpen, is het belangrijk dat je gestructureerd en planmatig kunt werken.

Je bereidt sessies bij de klant voor, bewaakt de voortgang, analyseert bevindingen en werkt aan rapportages, voorstellen en functiedocumenten. Ook stem je regelmatig zaken af met de klant en bespreek je samen met een collega (tussentijdse) resultaten bij de klant. Je werkt met verschillende collega’s aan meerdere projecten tegelijkertijd. Je pakt in de loop van de tijd steeds meer zelfstandig op. In het traineeship van een jaar ontwikkel je communicatieve-, presentatie- en adviesvaardigheden. Wij begeleiden je daarbij intensief. Je hebt maandelijks gesprekken met je mentor en tussentijds krijg je steeds feedback op documenten/adviezen die je maakt.

Het team van EVZ bestaat uit zes adviseurs, waarvan drie partners (mede-eigenaren). Daarnaast zijn er twee ondersteuners werkzaam.

Als je het leuk vindt om in veel verschillende bedrijven ervaring op te doen en hier inhoudelijk aan de slag te gaan, dan is dit traineeship iets voor jou.

Werken bij overzicht

Direct solliciteren?

Je sollicitatie kun je richten aan Sjef L’Ortye: sjef.lortye@evz.nl. Voor meer informatie kun je hem ook bellen op 013-463 50 40.

Aanvullende informatie

Wat is vereist?
 • Afgeronde wo-master in de richting van Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen, Business Studies of HR
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Analytisch denkvermogen: complexe informatie kunnen doorgronden en deze efficiënt en effectief verwerken tot rapportages en (functie)documenten
 • Zelfstandig, assertief, actief en resultaat- en klantgericht
 • Nieuwsgierig naar HR, organisatievraagstukken en klanten
 • Woonachtig in de driehoek Eindhoven-Den Bosch-Breda
Wat krijg je?
 • Vanaf € 2.750 bruto p/m (geheel afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 13e maand (op basis van resultaten en persoonlijk functioneren)
 • 32 tot 36-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen, met de mogelijkheid om dagen bij te kopen
 • Auto/mobiliteitsvergoeding, onkostenvergoeding
 • Mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen die passen bij de functie
 • Een goede werk-privébalans
Wat doe je?
 • 45% Advieswerkzaamheden (voorbereiden bijeenkomsten, uitwerken rapportages en documenten, vragen beantwoorden)
 • 5% Urenregistratie en facturatie
 • 35% Afspraken met klanten (online en bij de klant)
 • 10% Intern overleg en kennisdeling
 • 5% Darten, borrelen, teambuilding
Voorbeeld uit de praktijk

Een klant gaat een nieuwe productielocatie openen. De klant vraagt EVZ om mee te denken en te komen tot een goede inrichting van de productie organisatie, om dit goed te organiseren voor de korte en langere termijn. Hoe ga je te werk?
 

In een eerste gesprek bespreekt de klant met jou en je collega de vraagstelling. Met deze informatie, werk je samen met je collega een offerte uit met daarin een plan van aanpak. Als deze offerte akkoord is gaan jullie bij de klant aan de slag. Je begint met een sessie met het productiemanagement om te komen tot een blauwdruk van de nieuwe productie-organisatie. Welke management- en coördinerende functies willen we onderscheiden? Hoe wordt het per productielocatie ingricht? Als de blauwdruk staat, gaan jullie in gesprek om input te krijgen voor functiedocumenten of rolbeschrijvingen. Op kantoor werk je deze documenten uit en krijg je feedback van je collega om ze te kunnen versturen. Vervolgens leg je het eindresultaat voor aan de klant, zodat het intern kan worden besproken en de klant nog feedback kan geven.

Groeipad

Je komt bij ons om meteen heel veel ervaring op te doen en verschillende competenties te ontwikkelen die je nodig hebt om (zelfstandig) adviseur te zijn. Na je traineeship kun je adviseur worden en op termijn groeien in de (specialistische) expertise zoals beloningsmanagement, functiewaardering en organisatie-inrichting, die je je eigen maakt in de steeds meer zelfstandige rol. Je kunt uiteindelijk doorgroeien naar partner (mede-eigenaar). In een persoonlijk gesprek vertellen wij je graag hoe dat pad er bij ons uitziet. Opleidingen zoals adviesvaardigheden, persoonlijk optreden etc. kun je zeker volgen, uiteindelijk wordt iedereen er beter van als jij je kwaliteiten verder ontwikkelt. Heb je een opleiding in gedachten, dan gaan we graag met je daarover in gesprek. Verder hebben we regelmatig inhoudelijk overleg om kennis uit te wisselen en om met en van elkaar te leren.